Taas vaihteeksi ajattelin tehdä teille tämmöisen pienimuotoisen jälkiruoka postauksen. :) Tällä kertaa vuorossa on viime viikolla ensimmäistä kertaa itse tekemäni jälkiruoka, jonka olen ainakin ravintoloiden menusta lukenut, mutta en ole koskaan sitä ravintolassa maistanut, nimittäin:
Creme brulee
(ohje neljälle)
2 dl kuohukermaa
1,5dl punaista maitoa
1 vaniljatanko (tai 1 tl vanilijasokeria)
5 kananmunan keltuaista
0,5 dl sokeria
0,5 dl ruoko- tai fariinisokeria (pinnalle)
Vinkki Voit maustaa bruleen esim. appelsiininkuorella ja mehulla.
Kaada kerma ja maito kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja lisää myös se kattilaan. Kiehauta seos (varo ettei pala) ja anna jäähtyä.
Erottele kananmunista keltuaiset kulhoon. Lisää sokeri ja vatkaa seos löysäksi vaahdoksi. Ota vaniljatanko pois kerma-maitoseoksesta ja kaada se keltuaisvaahdon joukkoon reippaasti sekoittaen.
Jaa seos neljään pikkuvuokaan. Laita jokaisen vuoan päälle alumiinifolio ja nosta vuoat isompaan uunivuokaan. Kaada uunivuokaan kiehuvaa vettä annosvuokien puoleen väliin saakka.
Kypsennä 150C uunissa noin 45 min, kunnes seos on hyytynyt. Nosta vuoat vesihauteesta ja jäähdytä.
Ripottele pinnalle fariinisokeria ja polta sokeri rapeaksi brulee liekittimellä (jos et satu omistamaan niin sytkärikin käy). Tarjoile heti.
Ohjeen olen napannut täältä. :)
Ja tämän näköisiä annoksia sain aikaiseksi. :) Oli muuten pirun herkullista! :)
Tuota fariinkisokeria olisi saanut korventaa hieman kauemmin, mutta malttamaton kun olen, niin.. :D
Mitäs tykkäätte? :) Miltä näyttää ensikertalaisen tekeleiksi? :)
Mitäs tykkäätte? :) Miltä näyttää ensikertalaisen tekeleiksi? :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti