torstai 26. huhtikuuta 2012

Hyydytetty Tonnikalavoileipäkakku

Seuraavaksi sitten kynsienkoristelemisesta leipomiseen :)

Kyseessä on siis oma sovellukseni voileipäkakusta, joka onkin hyydytetty kuin juustokakku :)
Osviittaa otin jostakin päin internetin ihmeellistä maailmaa, mutta olen hukannut osoitteen matkan varrella :/
Helppo ja mielestäni suht nopea tehdäkin :)


Pohja:
200g paahtoleipää
75g voita

Täyte:
5 liivatelehteä
2 rkl sitruunamehua
3 purkkia tonnikalaa (öljyssä)
1 tuubi tonnikalapasteijaa
1 tuubi kevyt majoneesia
1/2 tuubia Kallen mätitahnaa
2 dl kuohukermaa
Mausteita oman maun mukaan

Koristeluun:
2 tomaattia
Kurkkua
Tilliä

Paloittele paahtoleipä pieniksi paloiksi, muruiseksi. Lisää sulatettu voi leipämurujen sekaan. Taputtele seos irtopohjavuokaan, jossa on pohjalle laitettuna leivinpaperi.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutiksi, jonka aikana aloitat täytteen teon vatkaamalla 2 dl kuohukermaa  kevyeksi vaahdoksi, jonka jälkeen lisäät seokseen tonnikalapasteijan, majoneesin, Kallen mätitahnan ja valutetut tonnikalat. Sekoita ainekset keskenään hyvin. Mausteiksi laitoin itse musta- ja valkopippuria ja todella vähän suolaa. 

Kuumenna hellalla sitruunanmehu tilkka ja lisää joukkoon liivatelehdet, joista vesi on puristettu huolellisesti pois! Sekoita hieman jäähtynyt sitruunanmehu-liivatelehti seos tasaisena norona täytteen sekaan.

Levitä täyte irtopohjavuokaan, tasoita täytteen pinta ja suojaa esim. Elmu-Kelmulla. Siirrä kakku jähmettymään jääkaappiin vähintään neljäksi (4) tunniksi, mieluusti saisi jähmettyä yli yön. Irroita vuuan reuna ja siirrä leivinpaperin avulla tarjoiluvadille.

Koristeluun käytin tosiaan itse tomaattia, kurkkua ja tilliä. Mutta vapaavalintaisesti voi koristella, esim. kylmäsavukirjolohta, katkarapuja, keitettyjä kananmunia yms, mitä vain itse haluaa laittaa :)

Koristelu kakussani on vähän niin ja näin, mutta tuli pienoinen hoppu, kun ennen kihlajaiskahvien alkua muistin yhtäkkisesti, että se voileipäkakku piti vielä koristella!! :)



Mitäs mieltä olitte tälläisestä postauksesta? Haluatteko nähdä kokkausteni tuloksia enemmänkin? :)




4 kommenttia:

  1. Kerran tehtiin savuporosta vastaavaa, mutta tonnikala kuulostaa hyvältä! Kiitti reseptistä, otan jemmaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oleppa hyvä :) Savuporokin kuulostaa hyvältä vaihtoehdolta kokeilla :)

      Poista
  2. Anonyymi2/5/12 21:57

    Ja maukasta oli. ;) T: Hansu

    VastaaPoista