perjantai 27. heinäkuuta 2012

Huomenna tai siis tänään :)

Tänään/eilen mietimme äitini kanssa milloin viimeksi olen pitänyt syntymäpäiväjuhlat. Yleensä olen vain parin ystävän kanssa pitänyt "juhlat", ollaanhan saatu sitten syy alkoholin nautiskelemiseen ja arjen vapaalle vaihtamiseen! :) Siitä on tosiaan ainakin 4-5 vuotta, kun olen viimeksi viettänyt syntymäpäiväjuhlia perheeni kanssa, mutta huomenna sitten pitkästä aikaa näinkin tapahtuu. :)

Huomista/ tätä päivää varten on vieläkin tekemistä jäljellä. Aamusella imurointi, kakun koristelu ja muuta pientä säätämistä vielä. :) Ö:n takia tuo imurointi pitää jättää "viime" hetkeen, koska tänne tulee kuitenkin vielä koiran karvaa jne. Kakku on paljon järkevämpää koristella kuitenkin vasta samana päivänä, kuin se tarjotaan yms. :) Ja pientä säätämistä tapahtuu siinä kaiken ohella. :D

Leivoin melkein kaikki kahvin kanssa tarjottavat näihin synttärijuhliin itse. Tein kuivakakun, voitaikinaan käärittyjä nakkeja (nakkipiiloja! :D ), kakkupohjan ja pizzaa. :)

Kakkupohjan tekemiseen käytin tätä ohjetta. :)

Tänään/eilen tein sitten kaksi pellillistä pizzaa, pohjan tein päästäni, mutta tässä teillekin se ohje. :)

3dl vettä
1 pss kuivahiivaa
4rkl öljyä
1tl suolaa
n.7dl vehnäjauhoja

Sekoita kädenlämpöiseen veteen kuivahiiva, lisää suola, öljyä ja vehnäjauhot. Sekoita alkuun puuhaarukalla ja vaivaa taikina vielä käsin läpi. :) Lisää haluamasi täytteet. Paista uunissa 250-asteessa 12-15 minuuttia. :)

Todella simppeli ohje ja ihana kuohkea pohja pizzassa! :)

Sitten vielä juotavista mitä meillä tarjoillaan huomenna, tietysti kahvia, yllätyyys! Mutta lisäksi meillä on ihan perus boolia mihin tulee: vodkaa, metsämansikkalikööriä ja spritea. Sitten meillä on vielä kaksi erilaista drinkkiä, Irma ja Valkovenäläinen. :)

Irmaan tulee 2cl omenalikööriä, 2cl vodkaa ja oman maun mukaan spritea. :)
Valkovenäläiseen tulee 4cl kahvilikööriä, 4cl vodkaa ja oman maun mukaan maitoa. :)

Minkälaisia tarjottavia te yleensä teette juhliin? :) Onko teillä mitään erikoisia drinkkejä tai booleja mitä tarjoatte juhlissanne? :) Juhlitteko ylipäänsä syntymäpäiviänne? :)

Ja nuo tänään/eilen kohdat on vain sen takia, että kello ehtikin mennä jo yli 00.00. :P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti